THE
INTERACTIVE
STEPS

The project brief was to design a seating as an extension to the verandah of the farmhouse. The intent was to design an interactive space by creating a stepped seating cum transitional space from the semi-open verandah to the open landscape. We practice sustainable architecture, the built form was executed using natural materials which were available within 1-5km radius from the site. We are inclined towards giving opportunities to the local craftsmen to execute our design for generating employment. We used local hand-made mud bricks, natural geru powder, soil and debris from the site, without relocating or removing any tree/ shrub and oriented the seating accordingly.

WHAT

Landscape Design

WHERE

Karjat, Maharashtra

WHEN

2020

TEAM

Anjum Munavalli

Soham Raje

Vikrant Mate